Previous Frame Next Frame
WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE LATEMSE SENIORENADVIESRAAD (LSAR) !
     

FIJNE FEESTDAGEN
EN EEN HEEL VOORSPOEDIG NIEUW JAAR!


 
MEMORANDUM GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 14 oktober 2018

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bezorgde de Latemse SeniorenAdviesraad een memorandum aan alle politieke fracties en aan de andere Latemse adviesraden. Hiermee vult de LSAR haar rol als 'bemiddelaar' tussen 60-plussers en gemeentelijk beleid in.

U kan het basisdocument en de bijlagen downloaden. Klik op het groene woord van uw keuze en nadien op 'openen' of 'opslaan' in het balkje dat onderaan het scherm verschijnt.
Alle reacties op het basisdocument zijn welkom.

WAT HEEFT DE LSAR VERDER NOG TE BIEDEN?

PRAATCAFÉS
 

     Afbeeldingsresultaat voor praatcaf   

In 2018 was er een laatste praatcafé op 25 oktober.

In november organiseerden we diverse mogelijkheden tot samen-zijn en samen-beleven tijdens de seniorenweek.

In december stond de deur van het seniorencafé (kunstkroeg) open tijdens het weekend van het kerstdorp. U vond bij ons een (opwarmend of verfrissend) drankje, een hapje, een pannenkoek ... En natuurlijk, niet te versmaden: onze onovertroffen oliebollen, gemaakt volgens aloud recept.EVENEMENTEN

      
STARTSCHOT VOOR 2019 ...

Op 31 januari 2019 nodigen we u van harte uit op de algemene vergadering van de Latemse SeniorenAdviesraad. Die vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.  Op het programma: het jaarverslag 2018 van de LSAR gevolgd door een causerie door Bob Van Hooland  over "Politiek als passie: 24-42". Zoals elk jaar ronden we onze Algemene Vergadering met een receptie in de Leiezaal af.

Een uitgelezen kans om samen het nieuwe jaar in te zetten ...

Afbeeldingsresultaat voor sint martens latem      LATEMS NIEUWS

GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST ABONNEMENT 65+ DE LIJN

Eind januari keurde de Latemse gemeenteraad een tegemoetkoming in de kosten van een abonnement 65+ bij De Lijn goed. 
Heeft u zich als inwoner na 01.02.2018 een dergelijk abonnement aangeschaft, dan komt hiervoor in aanmerking. U dient voorlopig de korting zelf aan te vragen.

ONLINE OUDERENGIDS


Wat is de ouderengids?
Een website van de Vlaamse Ouderenraad die probeert u een  online antwoord te geven op uw praktische vragen over diverse onderwerpen: pensioenen, speciale tegemoetkomingen, zorg, gezondheid, sport, openbaar vervoer...

Hoe is de ouderengids opgebouwd?
Per thema of levensdomein groepeert deze online gids laagdrempelige uitleg, handige tips en  hyperlinks naar andere websites (voor  meer specifieke informatie).

Hoe zoekt u in de ouderengids?
Zoeken kan u zowel via een ingebouwde zoekfunctie als door te klikken op een van de acht icoontjes die de grote thema’s voorstellen.